Camp15 bestaat uit verschillende soorten bijeenkomsten. Beide dagen is er een plenaire sessie met inspirerende sprekers. Sprekers die een korte prikkelende of verrassende presentatie geven, die voor iedereen interessant en inspirerend is. Sprekers die met succes een verandering tot stand hebben gebracht. We houden deze presentaties kort, zodat er voldoende ruimte is voor discussie met de zaal.

De rest van de dag kan je kiezen uit verschillende sessies en workshops in kleinere groepen. De meeste sessies zijn in het Nederlands, als een sessie in het Engels is, staat dat er bij in het programma.

Key Note speakers

De eerste dag sluiten we af met onze Key Note spreker: Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation.

Expertsessies

Meer de diepte in gaan kan tijdens de verschillende expertsessies. Een of twee deskundigen delen kort hun kijk op de zaak. Daarna is er voldoende tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ideeën en ervaringen. De volgende expertsessies staan al op het programma:

  • Art as Changemaker, met Saskia Stolz van Sazza en Chris Belloni
  • Corporate Campaigning, met Faiza Oulahsen van Greenpeace Nederland en Ioan Nemes van Oxfam Novib
  • Effectieve Beleidsbeinvloeding in Den Haag, met Corinne de Jonge van Ellemeet van de Stichting Natuur en Milieufederaties en Tino Wallaart van WKPA
  • Friendraising, met Vera Peerdeman Nassau Fundraising
  • Investigative Research, met Cornelia Ihl van Coreco
  • Online Campaigning, met Jaap Stronks van Bolster
  • Storytelling, met Simon Hodges van Words that change
  • The Supporter Journey, met Thijs Hoffman van Growing Minds

Open Space

Een deel van Camp15 hebben we niet ingevuld. Dit deel mag jij als deelnemer vullen, in één van de open space sessies. De open space aanpak maakt het mogelijk om over de onderwerpen, die je aan het hart gaan te praten in een informele sfeer. Heb je een positieve of negatieve ervaring  die je wilt delen, of een vraagstuk of dilemma waar je de kijk van anderen op wilt, dat is mogelijk in een Open Space sessie. Hoe het precies werkt, dat leggen we uit op de eerste dag van Camp15.

Op dag twee is het mogelijk om in het Humanity House een ervaringsreis te maken en als het ware in de huid van een vluchteling te kruipen en te ervaren hoe het is om ontheemd te zijn.

Programma Donderdag

Programma Vrijdag